AEG met een ruime keuze aan afzuigkappen

Een AEG afzuigkap is in verschillende soorten, modellen en prijsklasse verkrijgbaar, zodat het haast onmogelijk is om geen AEG afzuigkap te vinden die past bij de keuken en de eigen voorkeur.

 Keuze maken voor een model van AEG
Bij AEG is er een divers aanbod van afzuigkappen die onderverdeeld kunnen worden in een aantal categorieën. De keuze kan samenhangen met de inrichting van de keuken. Is er bijvoorbeeld sprake van een kookeiland in de keuken dan komt men terecht in de categorie eiland afzuigkappen. Beschikt de keuken over een schouw dan is de categorie schouwmodellen een optie om een keuze uit te maken voor een AEG afzuigkap. Verder zijn er nog de frontline modellen, vlakschermkappen en de overige modellen die niet in een specifieke categorie geplaatst kunnen worden.

Eigenschappen van de AEG afzuigkap
• Een van de kenmerken waar zeker aandacht aan besteed moet worden bij de aanschaf is de afzuigcapaciteit van de diverse modellen. De afzuigcapaciteit bepaalt namelijk in belangrijke mate op welke wijze de lucht wordt afgevoerd onder meer met betrekking tot de snelheid.
• De benodigde afzuigcapaciteit is onder meer afhankelijk van de grootte van de keuken. Als het een kleine dichte keuken betreft dan zal er minder afzuigcapaciteit nodig zijn dan in een grote open keuken.
• De keuken maakt een belangrijk onderdeel uit van het dagelijkse leven en er wordt dan ook steeds meer aandacht besteed aan de vormgeving en het uiterlijk van de apparatuur, waaronder de afzuigkap.
• Voor wat betreft de materialen is er ook een ruime keuze uit het aanbod, die kan variëren van geheel roestvrij staal tot een combinatie ervan met glas.
• Om uiteindelijke een definitieve keuze te maken voor een AEG afzuigkap is het aan te raden in de gewenste categorie de verschillende producteigenschappen te vergelijken.