Kenmerken van een inbouw afzuigkap

Er zijn talloze mogelijkheden met betrekking tot de keuze voor een type afzuigkap, afhankelijk van de inrichting van de keuken.

 

 Als er sprake is van een keuken, waarbij de verschillende huishoudelijke apparaten zijn of worden ingebouwd, ligt de keuze voor een inbouwmodel voor de hand.

Inbouwapparatuur in de keuken
Het voordeel van een inbouw afzuigkap is natuurlijk dat deze niet als zodanig zichtbaar is in de keuken. Deze kan dan ook volledig geïntegreerd worden in bijvoorbeeld een ombouw die gelijk is aan een keukenkastje. Er is sprake van een groot aanbod van afzuigkappen die ingebouwd kunnen worden die door diverse merken op de markt worden gebracht. Als men weet waar op gelet moet worden bij het kopen van een afzuig die geschikt is voor inbouw, kan er een selectie gemaakt worden van de in aanmerking komende afzuigkappen. Op basis van die selectie kan vervolgens na een vergelijking een definitieve keuze worden gemaakt.

Aandachtspunten bij de keuze voor een inbouwmodel
• Een van de specifieke eigenschappen met betrekking tot een inbouwmodel is de afzuigcapaciteit. Voor een kleine en dichte keuken is een model met een beperkte capaciteit wellicht afdoende en voor een open keuken is een uitvoering met wat meer capaciteit aan te raden.
• Elke afzuigkap maakt geluid. Dat geluid kan verschillen per model en is te herleiden aan het aantal decibel. Vaak geldt wel dat van een inbouwmodel met een hogere capaciteit ook meer lawaai verwacht kan worden, maar dit gaat niet altijd op. Let dus op het aantal decibel als u een apparaat in de keuken wenst dat zo min mogelijk geluid maakt.
• Een inbouw afzuigkap kan uitgerust zijn met een permanent filter of met een filter dat om de zo veel tijd moet worden vervangen. De meeste permanente filters zijn overigens vaatwasmachinebestendig.