Design afzuigkap, omdat het oog ook wat wil

In een keuken die stijlvol is afgewerkt of in een ontwerp van een keuken waar de nadruk ligt op vormgeving en stijl is het ook belangrijk om te kiezen voor huishoudelijke apparatuur met een design vormgeving.Een van de huishoudelijke apparaten die vaak opvallend aanwezig is in de keuken, tenzij er natuurlijk sprake is van inbouwapparatuur, is de afzuigkap. Een design model past dan ook perfect in een design uitgevoerde keuken.

Vormgeving en design
Tegenwoordig zijn de meeste afzuigkappen wel voorzien van een stijlvolle vormgeving en komt dit onder meer tot uitdrukking in de gebruikte materialen en het uiterlijk ervan. Een design afzuigkap is een type dat wordt afgestemd op het design van de keuken, zodat er een harmonieus geheel kan ontstaan, waarbij deze zelfs als blikvanger zijn werk kan doen. Naast het oog dat ook wat wil zal er wel rekening moeten worden gehouden met het soort afzuigkap. Een model voor boven een kookeiland is een ander soort dan een schouwmodel.

Tips over het kopen van een design afzuigsysteem
• Een design afzuigkap zal afgestemd moeten worden op het kookgedeelte en dat betekent dat er niet alleen gelet moet worden op het soort afzuigkap zoals boven een kookeiland of als schouwmodel, maar dat ook de breedte ervan een belangrijke rol speelt. Het is namelijk belangrijk dat de breedte van het kookgedeelte overeenkomt met de breedte van de afzuigkap. Dit is vooral belangrijk om functionele redenen, maar natuurlijk ook om esthetische redenen.
• Een designmodel met daarin mediafuncties is een voorbeeld van een type dat meerdere doelen dient, maar er zijn ook design modellen die alleen de functie van afzuigkap hebben en door de vormgeving een specifieke uitstraling hebben.